איך מתאימים יין לארוחה?

איך מתאימים יין לארוחה?

איך מתאימים את היין  לאוכל?

 

יין, יהיה טוב ככל שיהיה, ברוב המקרים משתבח כאשר הוא  מתלווה לארוחה טובה או לפחות לצלחת גבינות, ירקות, או פיצוחים.

המזון עוזר להעצים את טעמו של היין והיין יכול לעזור להעצים ואף לשפר את טעמו של המזון. לכן חשוב להתאים את היין למזון אליו היין מתלווה.

 

יינות לבנים רבים נוטים להיות בעלי חמיצות  יחסית.

כגון "אלה" של מוניץ, סוביניון בלאן של יקב אדיר,  הר חרמון לבן של יקבי רמת הגולן ובר לבן של הרי גליל.

יינות כאלו יתלוו יפה למאכלים שלרוב מוסיפים להם לימון או חומץ.

 כמו דגים לדוגמא. כמובן שגם יין אדום חמצמץ יתאים והמסקנה היא שלא נכון לטעון שדווקא יין לבו מתאים לדגים אלא יין קל וחמצמץ ללא קשר לצבעו של היין.

מאכלים קלים בעלי טעם עדין יחסית יתאימו יין קל יחסית ולא כבד יינות רוזה ולבנים קלים יחסית ומתאימים הן לדגים והן לפסטה.

לדוגמא טליה של יקב מוניץ ורוזה של טפרברג.

במנוע החיפוש של  

 חפשו את הביטוי מתאים לדגים או מתאים לפסטהWineli.co.il

יינות אדומים, כבדים,  מיושנים של 3 שנים ומעלה, בעלי עפיצות גבוהה (טאניניות), מתלווים יפה למאכלים עם תכולת שומן גבוה כגון בשר, חמין או גבינות שמנות ובשלות. אפקט היובש בפה שמגיע עם שתיית יין בעל טאניניות גבוהה מנקה את החייך מהשומן שמקורו במזון וכך כל לגימה עוזרת  לנו לטעום את המזון מחדש.

במנוע החיפוש של 

  חפשו את הביטוי  מתאים לבשר.Wineli.co.il

לסיכום  - מזון קל ועדין יזמין יינות חמצמצים וקלים כגון יין לבן או רוזה.

מאכלי בשר ותבשילים שמנים וכבדים יזמינו יינות בעלי עפיצות גבוהה אדומים וישנים.

בסוף ארוחה קלה או כבדה ייו קינוח מתוק , תמיד מתאים, יין שכזה לדוגמא ריזלינג, מוסקט, פורט ואחרים.

למבחר יינות קינוח  https://wineli.co.il/collections/%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%9D

לחיים